27februari 2009

man kommer i kontakt med mig på min mail Apatsidou@hotmail.com

12 februari 2009

jag behöver två kandidater för mitt projektarbete.
Jag behöver 2 person med dyslexi som jag vill intervjuva. Självklart blir ditt namn inte nämnd i ditt arbete, du blir helt anonym. Jag har bara lite frågor jag behöver fråga :)
2 person.. :) jag skulle bli jätte glad.
Jag vill ha en person som har dyslexi ofc, men inte en sån som har varit top of the class och ba "heej jag har oxå dyslexi, thithi" En som kämpar mott det. Du kan juh självklart ha varit top of the class, men skolan ska ha varit jobbigt för dig. Eller jobb. Spelar ingen roll kön eller ålder.

Japp thats all..
peace out

6 februari 2009

Well what do you know :)
Ordet dyslexi kommer från grekiskan.
Dys = Svårighet
Lexia = ord
Snacka om att det är svårt att hitta "fakta" om dyslexi. Ingen vet ju vad det är. Det kanske bara är på hittat, who knows.
Aja...
Den första vetenskapliga rapporten som gjordes på elever för typ 100år sen. Men det var en tysk ögon läkare som använde uttrycket dyslexi, han använde det på patienser (vuxna) som svåra hjärnskador :S Men det var en engelska lärare i England som beskrev vad dyslexi var hos barn 1896. Now when i think about it... Så när jag gjorde min dyslexi utlåtande så fick jag inte enns veta vad dyslexi var. Wikipedias definition av dyslexi är "Dyslexi eller specifika läs- och skrivsvårigheter är ett varaktigt funktionshinder som innebär svårigheter med att läsa och skriva." I boken som jag har så står det ingenting om vad det är. Fast jag förstod inte så mycket. Men sammanfattningen av kapitlet står det Avkodning och förståelse.

RSS 2.0