29 januari 2009

Hej jag har kollar runt lite på internet för att läsa lite om prinsessan Victoria och hennes dyslexi. Hittade inte så mycket. Bara lite om hennes liv, som studier och där stod det hur svårt det var för henne i skolan, vilket jag tycker är bra att hon pratar öppet om. Folk tycker om prinsessan och det får henne verkligen att se human ut. Inte för att hon var motsatsen. Men jag har alltid tyckt om henne för att det känns som om jag kan relatera till henne på ett sätt. Jag vet hur det känns att känna sig dum pga dyslexin (som det stod i artikeln att hon hade sak) " bokstäverna hoppade. alla skrattade. Tidigt fick jag veta att det inte var mitt fel. ändå hade jag svårt att acceptera det. Jag kände mig dum"
Så har det verkligen varit för mig med. Folk har alltid sagt att jag är en smart person och även fast jag har svårt för vissa saker så märks det att jag kan. Och så har jag inte tror om mig själv. Jag kunde inte förstå vad folk menade med smart, jag var inte smart. Jag skämdes som fan att jag inte mindes hur man stavar eller räknar. men till skillnad från mig fick prinsessan hjälp tidigt. Och visste hur det skulle gå. Jag fick däremot inte så mycket stöd från lärare. jag fick ju mitt utlåtande i 9an. Vilket jag straffas för ganska mycket nu. Hade jag fått det tidigare och i gymnasiet så skulle ja redan kunna söka till universitet. Så fort jag gick ut. Ser ut som om jag måste plugga up mina betyg på komvux ganska länge nu. Nu har jag i alla fall fått hjälp. Rättstavnings program och ett annat program som läser högt för mig allt jag kan markera. vilket är jätte bra. Synd bara att jag inte kunde få det i gymnasiet. Där brydde sig inte så mycket. Förutom min engelska lärare som viskade i mitt öra på nationella provet "Skriv hur du vill bry dig inte om stavfelen" Vilket fick mig att skriva en jätte lång text och fick Vg på skriftliga delen. :) hehehe
Victoria säger att henne dyslexi visar även små tecken än idag. Och hon väljer ibland tal-böcker. Tack biblioteket för ett sånt alternativ.
 
tack alla läraren i grundskolan som trots alla hinder hjälp mig.
tack dig som gjorde mitt dyslexiutlåtande som skällde ut mina läraren i skolan för att dom inte brydde sig.
tack så mycket Maria Lindh för att du hjälpte mig att skaffa dyslexi hjälpmedel, och vilka som var rätt för mig inför komvux.
tack så mycket prinsessan Victoria som är inställd att förmedla om dyslexi, med hjälp av din position. Tack and keep up the good work.

28 januari 2009

pluggade biologi idag och har en liten kännsla av panik. Fyfan vad jag inte kommer klara av det om hela är så här kompliserar. Så himmla svårt för mig att veta alla begrepen och vad det betyder.

Anyhow är är min personliga blogg <--- klicka där för att gå vidare

Den här bloggen är för mitt projekt arbete för dyslexin.
Nu vidare mer in på det. Jag ska försöka hitta information om prinsessan Victoria och dyslexin . kanske kan vara coolt att skriva lite om det. För att jag har för mig att hon har gjort ganska mycket om det för att hon själv har det och sånt.
Ska söka mig vidare om det in på cyberspace. Sen har jag en bok på en dyslexi oxå. Tänkte dra ner lite info där och kanske skriva ett littet faktablad. Lets se how that goes.

Hörs sen.

27 januari 2009

En dyslektiker som läser en lång text blir oftast tröt mycket snabbare än det är för en som inte har dyslexi.
Varför tar det längre tid för en dyslektiker att läsa.
Jo såhär ligger det till. När en människa utan dyslexi läser så kan han/hon läsa en rullande text utan att behöva stanna up lika ofta på lite längre ord. (som till exempel: Människa utan dyslexi läser "Bertil läser nationalencyklopedin") Medans en dyslektiker läser "Ber-til läser nat-ional-exyklo-pedin" Dyslektiker har det inte så lätt med bokstavs igenkännande. En dyslektiker kan se ett ord som "lång" till stång eller tång. Medans en icke dyslektiker ser lång som lång.

Det här är lite från mina anteckningar som jag skrivit ner från min dyslexi vecka från arbetsförmedlingen 2008.

27 januari 2009

Jag har kollar på Al Gores film, som researh för mitt naturkunskaps projekt arbete. Fast jag antar att jag måste se den igen för att komma ihåg nånting. Och antagligen anteckna.  Nu ska jag iallfall börja läsa på biologi. :S läskigt!!!!!

Jag har kollar på Al Gores film, som researh för mitt naturkunskaps projekt arbete. Fast jag antar att jag måste se den igen för att komma ihåg nånting. Och antagligen anteckna. Nu ska jag iallfall börja läsa på biologi. :S läskigt!!!!!

26 Januari 2009

Nu börjar jag bli jätte frustrerad. Igår pluggade jag inte så mycket på min naturkunskaps projektplan. Och idag börjar Biologi A också.. så det är ganska stressigt. Så nu ska jag köra på lite Nirvana och plugga skiten ur mig. Stressen börjar krypa sig fram. Men jag tror det är pga den grekiska kaffe jag gjorde.

Du kommer att lyckas.
Du kommer att lyckas Weronika.
Du kommer att lyckas WELL!!!!!

24 Januari 2009

Snart kommer jag att fixa en privat blogg. För det här är juh mitt projektarbete. Men fy fan vad jag älskar den här bloggen. Inget mix eller fel.

22 Januari 2009

hehehe det var konstigt att skriva 2009 igen :) tiden går fort. Om 12 månader är det 10 år sen 2000, helt sjukt! Idag ska jag skicka in min veckorapport, för projektarbete. Jag måste fört och främst bestämma mig för en frågeställning. Som jag inte har en aning om vad det ska vara. "varför har man dyslexi?" Eller "kan man bota dyslexi?" Lite konstigt ämne jag valt. Inte bara det, det känns inte som jag vill ha en frågeställning. Känns mer som att jag vill förmedla! Någons om har någon ide? kommentar eller maila = apatsidou@hotmail.com

21 januari 2009

Japp idag så tänkte jag att jag skulle börja med mitt naturkunskaps projekt. Men så blev det inte. Jag skrev typ en mening på min projekt plan. Sen sa min hjärna att jag skulle lägga ner.
Så nu ska jag bestämma vad jag ska skriva om. Först bestämmande mig att skriva om världens resurser. Men så blev det inte. Jag ska fan ta och skriva om "hur världen kommer att gå under" och min frågeställning kommer vara "hur kommer världen gå under" :D (självklart) så fick jag värsta mardrömmen om det iför igår efter att jag läst massa kapitel om världen i naturkunskapsboken. Och den skrämde seriöst skiten ur mig. Som att man inte kan dricka vatten i vissa brunnar för att det finns så himla mycket nitar att det kan skada ett spädbarn, I SVERIGE!!!!!!! Och i vissa kommuner brukar dom ha användarförbud. Då blev jag helt förstörd. Och alla försurade marker och vulkanutbrott.
Inte bara det. det finns meteorer och skit som man kan få för sig att tränga sig igenom våran atmosfär. 
:( were doomd. Nu har jag iallafall kommit på vad jag ska skriva om. Sometimes shit can turn in to good.

20 Januari 2009

:) fick mina första två kommentarer idag. Lite oväsentliga men en kommentar är en kommentar right. Fast en kändes lite som en förolämpning, vilken tur att jag har förmåga att inte bry mig när folk (spec på internet) skriver konstiga saker till mig.

Japp jag viste att jag inte skulle hålla ut med 10 dagars naturkunskap A (dvs lära mig hela naturkunskapen på 10 dagar) Så jag ställde om den till 50% = 4veckor. Det ska nog gå ganska bra va? Anyhow, Så måste jag börja på det där tråkiga och otroligt jobbiga arbetet som Naturkunskap. Bestämde mig att skriva om jordens resurser. Det som intresserar mig mest borde vara lättast att skriva om.

Jag rättar och skriver mina läxor med dyslexi hjälpen jag får. Och det går väll bra, förutom att det är ganska jobbigt att lyssna igenom sina 5sidor långa word dokument :D Men då hör man iallfall om det är fel right :)

Nu ska jag skriva min labb rapport iallfall. Todello

19 Januari 2009 nr2

Jag har läst lite i naturkunskapsboken, min hjärna tar inte in information längre och jag måste plugga!

19 Januari 2009

Dags att vakna och börja plugga. Jag går på distanskomvux. Vilket jag tycker skulle låta ganska bra för mig. Även fast jag har dyslexi. Jag tänkte att, nu finns det ingen risk att jag somnar på lektionen. Jag har rå pluggat på naturkunskapen A i flera dagar i streck, kommer jag ihåg någonting? Med min stolthet sa jag att jag skulle klara av det. Men min kontaktperson sa att det finns möjlighet att flytta om kursen till 25% dvs 8veckor.. Vilket jag tycker är bra, men känns lite lång nu när jag har kommit en så bra bitt på vägen. Så jag ska läsa den 50% = 4veckor. Och det är iallfall bättre än 10 dagar. Då fick jag läsa 1 stycke om dagen göra, 40 instuderings frågor, en lab och ett stort projektarbete om naturkunskap. Jag ska vara realistisk nu. Ingen chanse i världen att jag skulle hinna med det där på 10 dagar.
Hej då!

hej

hej det här är en blogg om mig och dysleksin.
Inan du tänker "vaa vafan e det här för skit" ge mig en chanse :)
Jag gör nämligen ett projekt arbete och jag vill försöka få människor att förstå hur det är.

Så.. vi hörs!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0